пятница, 23 сентября 2011 г.

У Франкфурті Maserati представила свій перший кросовер



Італійська компанія Maserati презентувала на автосалоні у Франфурта свій перший кросовер під назвою Kubang.

Зазначимо, що платформу для новинки Maserati запозичила у Jeep. Оснащується Kubang фірмовим двигуном, що працює в парі з 8-ступінчастою автоматичною трансмісією.

Салон автомобіля має ручну збірку.

З часом, Maserati Kubang отримає нове покоління моторів, спеціально розроблених фахівцями компанії в Модені.

Lamborghini Sesto Elemento офіційно піде в серію



Компанія Lamborghini, яка на Франкфуртському автосалоні вже встигла представити найпотужнішу версію моделі Gallardo під назвою Super Trofeo Stradale, офіційно підтвердила, що карбоновий суперкар Sesto Elemento все-таки піде в серію обмеженим тиражем.
«Ми прийняли таке рішення під тиском численних захоплених відгуків публіки», - заявив керівник марки Стефан Вінкельманн.
Перші машини будуть випущені вже в 2013 році за ціною близько 2 мільйонів євро. Всього з конвеєра піде 20 Sesto Elemento.

Серійна версія отримає таку ж силову установку, як і концепт

Aston Martin запускає карбонову версію моделі DBS в трьох різних кольорах



Варто вам тільки побачити приголомшливу карбонову версію автомобіля DBS, яку Aston Martin привіз для презентації на франкфуртський автосалон, і ви не зможете втриматися від спокуси швидше придбати і собі таку красуню.






Вартість цього приголомшливого карбонового купе складе 186 582 фунтів стерлінгів ($ 294 000).






Модель буде доступна в трьох колірних варіантах - чорному (carbon black), помаранчевому (flame orange) і сірому (ceramic grey).






Автомобіль має чорну радіаторну решітку, 10-спиць легкосплавні диски, сидіння з полуаніліновой шкіри і карбонові дзеркала заднього виду.






Дах в салоні обшита стьобаною шкірою, а центральна консоль і підрульові пелюстки мають карбонові вставки.



Ювілейний ексклюзивний седан Maybach 57 S Edition 125



Maybach любить унікальність і ексклюзивність - ми могли в цьому переконатися завдяки великій кількості кастомних моделей, які випускає це автомобільний бренд. На автосалоні у Франкфурті компанія вирішила приголомшити відвідувачів розкішним седаном Maybach 57 S Edition 125, виготовленим в одиничному екземплярі.






125 років тому батько автомобілебудування Карл Бенц отримав патент на перший бензиновий двигун і в Maybach вирішили ознаменувати цей ювілей своїм унікальним автомобілем. Кузов Edition 125 пофарбований у чорний (Tahiti Black) і сріблястий (Patagonia Silver) колір.





Автомобіль може похвалитися новою радіаторною решіткою і 20-дюймовими дисками. На центральному підлокітнику і кермі є логотип бренда, виконаний за допомогою лазерного гравіювання, а бардачок прикрашений вишитою підписом Вільгельма Майбаха.






В інтер'єрі переважає чорний колір з сріблястими елементами - чорна шкіряна оббивка салону прострочена сріблястою ниткою, а центральна консоль і дверні панелі мають сріблясту карбонову обробку.






Це приголомшливий автомобіль не виставлятиметься на продаж, але компанія пропонує зробити аналогічну кастомізацію для вашого Maybach 57 або Maybach 62.

В Франфурті представлений електричний суперкар потужністю 1088 к.с.



У рамках франкфуртського автосалону хорватська компанія Rimac Automobili представила на суд громадськості електричний суперкар Concept One, який в 2013 році вийде в продаж обмеженим тиражем.

Concept One зроблений з карбону і алюмінію, при цьому його вага становить 1650 кг.

Новинка отримала силову установку, розділену на чотири незалежні підсистеми, кожна з яких має в своєму складі електромотор, коробку передач і інвертор.

В цілому ж, потужність силової установки дорівнює 1088 л.с. Це дозволяє Concept One розганятися до 100 км / год за 2,8 секунди. Максимальна швидкість авто - 305 км / ч.

Усього Rimac Automobili має намір випустити 88 екземплярів Concept One.

Alfa Romeo 4С надійде в продаж у 2012 році




Компанія Alfa Romeo привезла до Франкфурту концепт середньомоторного купе 4С, який вже в 2012 році буде запущений у виробництво.
Двомісна новинка оснащена 1,7-літровим турбомотором потужністю більше 200 к.с., а також роботизованою КПП з двома зчепленнями.
З 0 до 100 км купе розганяється менш ніж за 5 с, а максимальна швидкість перевищить 250 км / ч.
Продажі новинки почнуться среднемоторной до кінця 2012 року.

Ferrari F430 Spider F1 став самою дорогою річчю, проданою через eBay




Пішли в минуле ті часи, коли за покупками доводилося їздити в роздрібні магазини. Зараз купити вподобану річ можна через інтернет, а саме примітно те, що придбати можна навіть автомобіль, а покупка здійснюється за допомогою мобільного телефону!

За останніми даними, опублікованими інтернет-аукціоном eBay UK, найдорожчим товаром, проданим через їхній сайт, став автомобіль Ferrari F430 Spider F1, за який було заплачено 70 000 фунтів стерлінгів ($ 110 055).

Модель Ferrari F430 Spider є кабріолет класу суперкар, який був представлений італійським автомобільним брендом у 2004 році та перебував у виробництві по 2009 рік. Автомобіль оснащений восьмициліндровим бензиновим двигуном об'ємом 4,3 літра і потужністю 483 л.с. З 0 до 100 км / год суперкар розганяється за 4 секунди, а його максимальна швидкість становить 320 км / ч.

Зазвичай угоди по таких дорогих автомобілів здійснюються при особистій присутності сторін, але тенденції змінюються, і на цей раз Ferrari F430 Spider F був придбаний через інтернет за допомогою мобільного телефону. Приблизно за місяць до цього, аналогічним чином було продано люксовий автомобіль Bentley Continental GTC за 50 000 фунтів стерлінгів ($ 78 717), а ще раніше такі дорогі моделі, як Land Rover, Ferrari 360 Spider, Ferrari 355 F1 Giallo, Mercedes Benz і BMW X5.

Аукціон eBay UK є дуже популярним сервісом, на якому щомиті продаються і купуються найрізноманітніші товари. У серпні 2011 року на ньому було продано близько 2 мільйонів лотів. В даний час купувати товари та послуги за допомогою мобільних пристроїв стало настільки популярне, що компанії, які орієнтовані виключно на роздрібну торгівлю, починають втрачати прибуток. На думку ритейл-директора eBay UK Ангуса Маккер, незважаючи на те, що знадобилися роки для того, щоб інтернет-торгівля стала панівною тенденцією, мобільний комерція подолає цей шлях набагато швидше.

Найдорожчий автомобіль у світі пустять з молотка





Модельку суперкара Lamborghini Aventador lp 700-4 в масштабі 1:8 включили до Книги Рекордів Гіннеса, як найдорожчий автомобіль у світі.

Автором такого унікального автомобіля став дизайнер Роберт Гюлпен. На своє творіння він не пошкодував ні карбону, ні платини, ні золота і навіть діамантів, якими були прикрашені сидіння, кермо і задні фари Aventador.

Стартова ціна моделі - 3,5 мільйона євро.

Унікальний Lamborghini Aventador буде проданий на аукціоні Sothebey's, який відбудеться в грудні в Нью-Йорку.
СМОТРЕТЬ ВИДЕО:

Польський суперкар від Arrinera показався публіці




Польська компанія Arrinera Automotive розповіла про свій перший суперкар.

Розробники постаралися зробити автомобіль стильним і в той же час динамічним. З першого погляду новинка нагадує Lamborghini Aventador.

Кузовні панелі суперкара зроблені з вуглепластика і кевлара, а під ними ховається сталевий трубчастий каркас, посилений елементами з алюмінію і вуглеволокна.

За допомогою 8-циліндрового мотора об'ємом 6,2 л потужністю 650 к.с. автомобіль до першої сотні розганяється за 3,2 секунди. При цьому максимальна швидкість суперкара обмежена 340 км / ч.

Варто відзначити, що польський суперкар розроблявся під пильним наглядом знаменитого конструктора Лі Ноубла.

Ціна на новинку, яка буде готова підкорити світовий ринок уже в 2012 році, поки не відома.
СМОТРЕТЬ ВИДЕО:

четверг, 22 сентября 2011 г.

Золотий Ferrari 599 GTB був помічений на вулицях Лондона



Якщо ви настільки ж багаті, як Саудівський Шейх, то можете без проблем зробити золотими безліч речей, які вас оточують.

Так, наприклад, приголомшливий золотий автомобіль Ferrari 599 GTB вже неодноразово помічали на вулицях Дубая, але там він не виглядав чимось дивним. Проте сьогодні цей автомобіль «молодого сина впливового сановника» можна зустріти на вулицях Лондона, який, по всій видимості, є його улюбленим містом для шопінгу.



І якщо на тлі золотого і розкішного Дубая цей шикарний спорткар виглядав гармонійно, то його поява на строгих і манірних вулицях британської столиці виглядає дуже зухвало. Іноді шику і розкоші буває занадто багато, і це, схоже, саме такий випадок.

СМОТРЕТЬ ВИДЕО:

среда, 21 сентября 2011 г.

Перевірка автоматичної коробки передач автомобіля





Автоматична коробка передач авто була і залишається головною вразливою частиною автомобіля. Тому при покупці уживаного автомобіля вона вимагає особливої ​​уваги, інакше не уникнути дорогого ремонту.

Перевірку автоматичної коробки передач авто починаємо з рівня і якості масла в ній. При роботі на холостих обертах двигуна і установки коробки в положенні «PARK» (P) витягуємо щуп трансмісії, протираємо чистою ганчіркою, вставляємо назад і знову витягуємо.

Щуп протираємо білим папером і уважно розглядаємо. Зазвичай масло червоного кольору, з часом темніє і стає коричневим. Ні в якому разі масло не повинно бути чорним. Воно повинно бути прозорим і чистим без наявності сторонніх пластівців і металевих частинок і не мати паленого запаху.

Якщо масло занадто темне, пахне гаром або має металеві частинки, то цей автомобіль краще не купувати.

Однак деякі сучасні автоматичні коробки передач авто не мають масляного щупа. Для перевірки такого автомобіля необхідний тестовий заїзд.

Всесезонна гума для автомобілів





Так, нічого вічного немає, ось і літо завершується, пора написати про - всесезонну автогуми.

Основними автомобільними покришками є літні та зимові, основні відмінності їх полягають у м'якості і малюнку протектора. М'яка гума забезпечує взимку краще зчеплення з дорогою, тому що склад суміші, що застосовується для її виготовлення, більш еластичний і стійкий до низької температури.

Якщо застосовувати їх влітку, то вони будуть дуже сильно стиратися. У літніх ж автогума застосовуваний складу навпаки більш жорсткий і стійкий до зношування, але при зниженні температури навколишнього повітря до значень близьких до нуля за Цельсієм гума дубіє і втрачає свій зчіпні властивості з дорогой.Чітайте: Як правильно вибрати литі диски для автомобіля.

Всесезонна автогума досить добре працює на мокрому і сухому асфальті, мають середню пристосованість до зимових умов і володіє великим зносом в літній період. Протектор у всесезонних шин розгалужений, елементи малюнка згруповані в добре помітну доріжку і розділяються канавками різної ширини.

Для позначення таких автогуми застосовується маркування tous terrain, all season або позначення (сніжинка з краплею).
Застосування всесезонной автогуми викликає безліч суперечок не тільки у автовласників, але і у виробників.

вторник, 20 сентября 2011 г.

Як правильно вибрати автоакумулятора




Ймовірно, у будь-якого автомобіліста настає такий час, коли далі возитися зі старим автоакумулятором, ставати занадто клопітно. Ну а якщо ще й зима на дворі і стоять сильні холоди, то тоді починаються стабільні проблеми із запуском мотора.

Нескінченні домашні підзарядки акумулятора і як наслідок осипання і замикання пластин. Висновок прямо напрошується: необхідно придбати нову акумуляторну батарею. Але яку? На жаль, автолюбителі при купівлі нового автоаккумулятора вважають, що чим дорожче, тим краще.

Проблема вся в тому, що є різні автомашини і різні види акумуляторів і природно будь-який з них розрахований на свої експлуатаційні умови. І якщо це не взяти до уваги, то дуже скоро автовласник який придбав нехай навіть найдорожчий акумулятор, буде знову для свого улюбленого автомобіля купувати нове джерело живлення.

Cистема TPMS для автомобіля.





Цікаво, як ви перед виїздом визначаєте тиск в шинах, знайте для цього існує система TPMS.

Вирішальний фактор впевненою і безпечної їзди на дорогах, це хороший стан автомобільних шин. Багато автомобілістів не проявляють належного інтересу до правильної експлуатації шин на своїх автомобілях. А даремно.

Своєчасний догляд за автомобільними шинами підвищує не тільки вашу безпеку, а й безпека оточуючих Вас людей. До того ж знижується витрата палива, якщо використовувати ще хорошу чи нову гуму.

Отже, потрібно стежити, щоб зимові та літні шини перебували в бездоганному стані, мало зношувалися і руйнувалися. Тому важливо знати, як контролювати оптимальний тиск у шинах, так само не буде зайвим знати, які прилади для цього будуть потрібні і тут на допомогу приходить система TPMS.

Правила користування системою ABS автомобіля




Сучасна система ABS автомобіля дуже надійна і може тривалий час працювати без збоїв.

Антиблокувальна система ABS - система, яка запобігає блокуванню коліс автотранспорту при торможеніі.Ета система допомагає запобігти втраті керованості автотранспорту в процесі різкого гальмування і повністю виключити, ймовірність неконтрольованого ковзання.

Електронні блоки, що входять до складу системи ABS автомобіля рідко виходять з ладу. Спеціальні реле і запобіжниками надійно захищають цю систему. А якщо й відбувається якась несправність, то її причина, швидше за все, буде викликана порушеннями правил експлуатації системи ABS.

Як почистити свічку запалювання.




Формально автомобільні свічки відносяться до видаткових матеріалів. Тоді який сенс у догляді за ними? Але досвідом поколінь автолюбителів відмічено, що від стану свічок залежить працездатність двигуна, його потужність і ненажерливість.

Водій, мало-мальськи вникає в роботу свого чотириколісного помічника, безсумнівно, при обслуговуванні автомобіля витратить частину свого часу на огляд свічок, а якщо необхідно, то і на догляд за ними.

Для аналізу працездатності свічки немає необхідності вдаватися до тестування її на складному устаткуванні. Зовнішній вигляд електродів і теплового конуса ізолятора вже багато може розповісти досвідченому водію.

Як помити двигун автомобіля - своїми руками




Кожен водій, заглядаючи під капот, часто бачить силовий агрегат весь у бруді та олії. Тоді у власника автомобіля виникає природне запитання: «Як почистити та відмити двигун?».

Перед тим, як приступати до миття, потрібно добре оглянути моторний відсік на наявність електроніки та інших електричних модулів. Якщо у Вас нова іномарка, швидше за все на двигуні буде багато датчиків, реле і так далі, таку машину краще помити на мийці тому, що якщо залити водою всю електроніку машини, тоді її можна не завести поки вода не висохне, а ще гірше можна що -небудь спалити.

Хоча мийки теж бувають різні, на багатьох Вам не дадуть ніяких гарантій, так що вибір за автовласником. Ремонт в такому випадку може обійтися дуже дорого.

Якщо у вас все-таки машина постарше, двигун добре видно з усіх сторін, електричних блоків майже немає, то можна спробувати помити двигун самому.

Чистий двигун - це не тільки красиво, а й дуже корисно. Брудний двигун, в порівнянні з чистим, на багато швидше перегрівається. При наявності бруду, біля отвору в який вставляється щуп для перевірки масла, є велика ймовірність попадання абразивних частинок в картер двигуна при перевірці рівня масла.

Також погано, якщо електропроводка брудна, через неї може бути витік струму, яка приведе до погіршення роботи двигуна. І якщо на таку електропроводку потрапить волога, вона легко робиться електропроводящей.Із цього робимо висновок, що мити двигун потрібно не тільки з естетичних міркувань.

Перед миттям авто рекомендується зняти з машини акумулятор, закрити всі електроприлади поліетиленовими пакетами, щоб виключити потрапляння в них води і засобів для миття.

Усунення корозії своїми руками




Експлуатуючи автомобіль в кліматичних умовах з високою вологістю повітря, з великим ступенем ймовірності можна чекати, що на незахищених металевих деталях з часом почне виникати іржа на машині.

Ця недуга, при наявності навіть самої крихітної подряпини на захисному покритті (лакофарбовому або спеціальної мастиці), вражає метал на ділянці, набагато більшому, ніж ця подряпина, і за площею, і за глибиною.

Отже, необхідно проводити профілактичний огляд деталей трансмісії і кузова автомобіля не менше одного разу на місяць. Тим більше це важливо в перехідні періоди, восени і взимку. Для поліпшення ефективності цих оглядів необхідно використовувати лампу-перенесення і 4-кратну лупу.

Автомобільний відеореєстратор





Вітаю Вас, Друзі!

У сьогоднішній статті хочу висвітлити поки що для багатьох новинку, але багато хто вже користуються цим гаджетом для автомобіліста, і багатьох він виручав, при спірних ситуаціях на дорозі. Це автомобільний відеореєстратор.

І для початку, що з себе являє автомобільний відеореєстратор?

Відеореєстратор - це записуючий пристрій, який оснащено відеокамерою, мікрофоном, датчиком прискорення, GPS-приймачем. Закріплюється відеореєстратор на лобове скло.

Для чого встановлюють відеореєстратори на автомобіль?

Основна мета відеореєстратора, відновити картину ДТП, яке сталося на дорозі. Відеореєстратор фіксує все, що відбувається на дорозі, будь-то дорожні знаки, сигнали світлофорів, дорожню розмітку, також кольору і марки поблизу проїжджаючих автомобілів.

понедельник, 19 сентября 2011 г.

Аерографія на автомобілях. Тюнінг авто






Всі ми любимо наш транспортний засіб. Іноді хочеться внести чогось нове в його зовнішній вигляд. У наш час існує величезна кількість способів прикрасити ваш автомобіль, при цьому витративши невеликі суми. Мабуть, найяскравішим прикладом зовнішнього тюнінгу авто є аерографія на автомобілі. Цей вид мистецтва зародився в 1920 році в США і використовується до цих пір. У наш час, поняття «аерографія», все більше відноситься до автомобілів, але спочатку це був просто вид образотворчого мистецтва, в якому малюнки наносилися на різні поверхні за допомогою аерографа. У чому ж плюси і мінуси такого тюнінгу і чи варто наносити аерографію на авто? Всі ці питання ми розглянемо трохи нижче.

Для початку, варто визначитися: чи хочете ви прикрасити свій автомобіль? Якщо так, то справа за вами. Пошукайте в інтернеті приклади малюнків на машинах і спробуйте визначитися зі стилем. Зазвичай вибір стилю і є основне питання. Коли ви визначитеся, то не бійтеся запам'ятати той чи інший малюнок і завантажити його. У автомайстерень, ви завжди зможете запропонувати свій варіант, і вам не відмовлять. Але з чого почати, такий тюнінг? Де нанести аерографію на авто?

Полірування машини своїми руками


Існує два види полірування машини своїми руками: захисна і абразивна, які можуть виконуватися як в ручному режимі, так і за допомогою шліфувальної машинки.

В процесі експлуатації автомобіля його кузов з часом починає втрачати блиск і привабливість через появу на його поверхні потертостей, мікроподряпин, а також більш грубих вад. Наприклад, при митті поверхні автомобіля брудною водою на ній може залишатися шар солі, який з плином часу здатний збільшуватися.

Для захисту поверхні кузова від усього перерахованого вище існують поліролі. Існує кілька видів поліролей: поліролі на тефлоновій основі, поліролі на восковій основі, а також інші види поліролей, які зустрічаються досить рідко.

На практиці застосування поліролей здійснюється по одній і тій же технології.

Автомобіль ставиться в тінь, щоб сонячні промені не могли сушити поліроль, яка розтирається по поверхні кузова.

Герметик для автомобіля - диво пілюля





Герметик для автомобіля - найбільш ходова таблетка для всіх вузлів машини і тут не посперечаєшся.

Автомобіль, що знаходиться в особистому користуванні, - це, безсумнівно, добре, незважаючи навіть який це автомобіль, тільки що куплена з салону «ауді» або стара «четвірка», а може навіть «копійка» дісталася у спадок від дідуся.

Але іноді наші чотириколісний друзі є джерелом величезної головного болю. І, безсумнівно, одним з докторів який успішно справляється з цією недугою є сучасна автохімія.

І не кривлячи душею можна сказати, що очолює список «ліків» для автомобілів - герметик. На сьогоднішній день рішення цієї проблеми взяв на себе герметик, купуєш його і насолоджуєшся життям. Погодьтеся легко. Хоча не все так просто, як бачиться з боку.

Герметики для автомобіля представлені сотнями марок і найменувань, призначених для різноманітного застосування, тут вам і рідкі прокладки, і клеї - герметики, виготовляють які десятки виробників.

В основі всіх герметиків лежать або складні ефіри з них роблять анаеробні герметики, або кремнійорганічні сполуки - силіконові герметики.

Найкрасивіший автомобіль 2011 в світі і фото авто



Бажання придбати естетично привабливий автомобіль притаманне багатьом водіям. Як не крути, краса привабливо апріорі. Тому для виробників авто завжди є шанс, що зовнішній вигляд машини затьмарить технічні характеристики і приверне покупця. А який же найкрасивіший автомобіль 2011 року?

Легко здогадатися, що однозначної відповіді на питання бути не може: існує величезна різноманітність машин, причому деякі марки окремі екземпляри роблять з особливим упором на дизайн. Тим не менш, титул найкрасивіший автомобіль в світі існує. Вибирається він на автомобільних конкурсах краси і подібних шоу. Правда, заходів таких - безліч.

Обумовлюється це дуже просто. Для виробника засвітитися на подібній виставці або салоні - великий плюс, це складова PR-кампанії. Навіть звання тут важливо не саме по собі, а як ще одна можливість привернути потенційних покупців. Велика кількість конкурсів та їх переможців - підсумок того, що потрібен позитивний відгук про багато авто.

Найстрашніші, потворні, а також смішні автомобілі



Привертають увагу не тільки найкрасивіші машини світу, а й найстрашніші автомобілі. Безумовно, експресивний дизайн (нехай і з негативним відтінком) обов'язково змусить обернути погляди перехожих, не кажучи вже про цінителів авто.

Найчастіше машини перетворюються на потвор після тюнінгу, причому це зроблено спеціально. Страхітливий дизайн може бути нав'язаний розробником, тоді всі розуміють, що це більше розвага. Але іноді і серійні автомобілі грішать непривабливим зовнішнім виглядом. І необтекаемость вітчизняних авто, насправді, ще не робить їх жахливими. Є представники і гірше.



Деяким машинам, безумовно, підійде звання найпотворніший автомобіль. Серед них - Pontiac Aztek - непривабливий кросовер (до слова, він визнаний самим страшним автомобілем не тільки аматорами, але й спеціалізованими виданнями). Citroen Ami з далеких 60-х років. На диво, ця машина була дуже популярна, хоча є в ній інопланетні відтінки. У 70-х в США був випущений електрокар Sebring Citicar, який міг би легко знімати в апокаліптичних фільмах. А ось сучасний Fiat Multipla комусь може нагадати крота. Це тим більше дивно, адже італійці славляться чудовим дизайном в автомобілебудуванні.


Старий британський триколісний автомобіль Reliant Regal Robin - справжній антиестетичності транспорт. Хоча він цілком міг бути популярний у англійців своєю практичністю.

Як правильно вибрати литі диски для автомобіля



Як людині важливо мати доглянутий зовнішній вигляд, так і ваш автомобіль потребує привабливої ​​зовнішності. Що необхідно зробити для цього? Просто міняйте зношені вузли на нові деталі.

Це робиться не через міркування краси, а з міркувань безпеки та комфортності. Вибір дисків теж відіграє певну роль в цьому.

Наприклад, ви зважилися замінити повністю весь комплект дисків. І свій вибір зупинили на литих дисках. Чому?

Сплав таких дисків має високу теплопровідність, а це сприяє охолодженню гальмівного вузла. При виготовленні потрібна висока точність, що допомагає якісної балансуванню колес.

Приємний бонус - алюмінієвий литі диски покривають антикорозійним складом, що дозволяє користуватися ними в зимовий час.

Характеристика дисків з магнієвих сплавів трохи поступається за деякими показниками, антикорозійна стійкість дуже низька, отже, невеликий термін використання.

За литим дискам найкращими є хромовані диски. Вони коштують набагато дорожче через підвищену антикорозійної стійкості і великого терміну служби.

Литі диски здатні самостійно очищатися від бруду і соляних розчинів. Це, безсумнівно, величезний плюс при виборі!

Адже на відміну від них ковані та штамповані диски постійно забиваються брудом, що є перешкодою при водінні.

По міцності литі диски перевершують сталеві диски практично в 2,5 рази. Асортимент таких дисків дуже широкий і за прийнятною ціною.

Адже до кожної марки автомобіля потрібен свій індивідуальний підхід. Для вітчизняних моделей абсолютно не підійдуть диски іноземних виробників. Ось декілька параметрів сумісності:

Ширина обода повинна бути менше ширини шини на 25-30%. Ні менше, ні більше відхилення просто неприпустимо.

Потрібний діаметр диска. Зазвичай для сучасних машин використовується діаметр 13-16 дюймів. Деякі вважають за краще користуватися шинами низького профілю, так як вони здатні поліпшити якість езди.В зв'язку з популярністю литих дисків можна збільшувати монтажний діаметр. І все це без шкоди для автомобіля!

Кількість отворів для кріплення болтів і правильне відстань між ними. Стандартна кількість-це 4 або 5 отворів. Важлива абсолютно міліметрова точність для визначення діаметра їх розташування. При розбіжності болти розслабляються, і в результаті загубиться колесо.

Передбачуваний виліт колеса. Застосовуються індивідуальні розрахунки до кожної моделі, щоб можна було забезпечити найбільшу стійкість автомобіля. Для литих дисків цей показник дорівнює 35 мм.

Діаметр центрального отвору диска. При заводській збірці простежується точний збіг з маточиною осі. При самостійному виборі слід звернути увагу на універсальний діаметр, який зараз користується популярністю.

Деталі диска. Його кріплення - гайки й болти. Для литих дисків використовують болти більшої довжини, ніж для штампованих дисків.

Занадто довгі болти здатні зіпсувати деякі деталі автомобіля, а короткі ненадійні. Все це створює аварійну ситуацію. З технічних правилами, правильно підібраний болт проробляє 5-6 обертів.

Безпечніше всього придбати оригінальні диски з комплектом кріпильних деталей потрібного розміру. Якщо такого комплекту не знайти, тоді підбирайте необхідної довжини деталі згідно з рекомендаціями.

При виборі дисків приділіть увагу сертифікації та стандартам якості. Відмітка рентгенівського контролю та знак якості мають усі сертифіковані литі диски.

При стандартному виготовленні на заводі, диски проходять перевірку. Контролюючий орган підтверджує, що вони пройшли контроль і всім загальноприйнятим стандартам відповідають.

При виборі рекомендується звернути увагу на максимальне навантаження, до якої диски здатні.

Як підібрати моторне масло.



До вибору моторного масла для Вашого «залізного коня» треба підійти відповідально і зважено. Неправильно підібране моторне масло, так само як і часті зміни різних марок олії, вироблені в пошуках оптимального, можуть завдати істотної шкоди серцю Вашого автомобіля.

Перше, що Вам необхідно буде зробити в ході пошуку моторного масла, це ознайомитися з рекомендаціями виробника автомобіля, які викладені в його сервісній книзі. При відсутності такої - шукайте рекомендації, щодо всього модельного ряду або певної марки, що розміщуються на офіційних сайтах виробників і продавців аналогічних автомобілів.

Це необхідно для того, щоб вірно і точно визначити стандарти і параметри застосовуваних масел. Причому, зверніть увагу на те, що певні масла розробляються для певних типів двигунів, а не для марок автомобілів, адже в одній марці автомобіля може бути представлена ​​досить широка лінійка абсолютно різних двигунів.

Вибираючи моторне масло для свого автомобіля, дуже важливо врахувати ці стандарти і допуски, викладені у вигляді кодування цифр і букв. Якщо в цьому допустити помилку, тобто вибрати масло, не підходить по хімічному складу для Вашого двигуна, то найімовірніше Вас очікують неприємні сюрпризи, у вигляді збільшення витрат палива, зниження потужності двигуна, а цілком можливо і швидкого його капітального ремонту.

Також дуже важливо враховувати те, яке масло було раніше залито в двигун Вашої машини. Як вже говорилося раніше, часті заміни масел пагубні для двигунів, тому приймати рішення про заміну того або іншого масла на нову марку варто лише в кількох випадках.

Якщо допуски і параметри використовуваного раніше масла не відповідають вимогам двигуна або при підвищеній витраті масла, причому в другому випадку рекомендується вибрати схоже масло більшою вязкості.В інших випадках про доцільність заміни масла варто задуматися і приймати рішення про неї тільки будучи повністю впевненим, в необхідності такої заміни.

Також треба визначитися у виборі між синтетичними і мінеральними маслами. Перші визнаються більш довговічними і якісними, проте, і більш дорогими у порівнянні з другими.

До того ж синтетичні олії можуть підійти не для всіх автомобілів - є ряд, досить вікових автомобілів, у тому числі і вітчизняного виробництва, на яких використання синтетики не рекомендується.

Наступним кроком у виборі правильного масла є з'ясування необхідної Вам в'язкості і класу автомасла.

Характеристики в'язкості слід вибирати не тільки виходячи з рекомендацій автовиробника, а й грунтуючись на кліматичних даних Вашого регіону. Наприклад, масло підвищеної в'язкості, спеціально призначене для роботи двигуна в особливо важких умовах, буде не тільки марно, але й шкідливо для двигуна, що працює в стандартних умовах помірного кліматичного поясу.

Також при виборі в'язкості масла слід враховувати пробіг автомобіля, високий показник якого вимагає більш високих параметрів високотемпературної в'язкості, вибирати які слід з урахуванням допустимих автовиробником меж.

І останній, але не менш важливий етап вибору моторного масла - це його придбання. Не секрет, що наш авторинок переповнений підробками, причому найчастіше підробляють саме найкращі і всім відомі бренди, у тому числі і дорогі.

Ні ринку, ні магазини не зможуть гарантувати Вам покупку саме того масла, назва якого зазначено на упаковці. З досить високим ступенем надійності можна стверджувати про відсутність підробок тільки в офіційних представників або на фірмових СТО того чи іншого виробника.

Довіряйте перевіреним і зарекомендували себе з позитивного боку брендам і не робіть вибір на користь сьогохвилинних, добре розрекламованих новинок, якість яких зовсім ще ні кому не відомо.

Рейтинг найпопулярніших і продаваних автомобілів і марок у світі і не тільки 2010



Незважаючи на величезну різноманітність машин в автомобільному потоці можна помітити чомусь одні й ті ж моделі. Пояснюється все просто: вони зарекомендували себе як якісні авто, чим більший попит - тим більше і довіри у потенційних власників. Щоб дізнатися переваги усього світу і конкретних країн складають рейтинг найбільш продаваних автомобілів.

Поглянувши на нього, покупець зможе перенести відповідальність за остаточне рішення на плечі статистики. Отже, почнемо з відповіді на запитання, які найпопулярніші марки автомобілів. Лідерами тут є Toyota, Ford і Volkswagen. Знову ж все зрозуміло: дані виробники пропонують найкращий варіант співвідношення ціни і якості. Серед конкретних моделей найбільш продавані автомобілі в світі це Corolla, Ford F-Series, а також Golf. У Росії лідирують Lada, Chevrolet і KIA - попит поки на бюджетні марки.

Найгірший, ненадійний і самий класний, кращий автомобілі в світі 2010



Складаючи рейтинги надійності, багато компаній та агентства відзначають і ті автомобілі, які найбільш уразливі, часто ламаються і довго власникові не служать. Простою мовою, вони визначають найгірші автомобілі.

Знову ж у кожної страхової компанії або автомобільного видання свої критерії до визначення якості. Тому результати можуть бути різними. Найбільш ненадійний автомобіль за версією британського агентства VOSA - це Ford Transit Connect. Саме він найчастіше не зміг пройти технічний огляд. За ним розташувався Renault Megane і Ford Transit.

Серед ще більш старих авто ненадійним виявився Rover 420, Fiat Punto, Ford Ka (всі машини випущені в 1997 році). Кумедний епізод трапився також в Британії, там фахівці однієї страхової компанії зібрали автомобіль із самих ненадійних деталей. Мотор у нього був від родстера MG TF, підвіска від BMW M3, електрика від Renault Megane, гальма - Audi A8, коробка передач - Land Rover Freelander, рульове управління - Volvo C70, а кондиціонер - Seat Alhambra.


На думку фахівців з Німеччини, найгірший автомобіль у світі після трьох років експлуатації - це Kia Carnival, Seat Arosa, Chrysler PT Cruiser. Американське видання Consumer Reports опитала півтора мільйона автолюбителів і зробила висновки, що до хороших машинам не належать саме американські авто під маркою Chrysler і Jeep, також є проблеми у Nissan Versa, Volkswagen Touareg і Jaguar XF.

Разом з цим люблять визначати і самий класний автомобіль. Наприклад, видання WhatCar вичислило кращий підтриманий автомобіль в країні. Mazda 6 стала кращим сімейним транспортом, Honda Jazz - малолітражкою, Nissan X-Trail - позашляховиком, Volkswagen Golf GTi - спортивним авто.

Міжнародний конкурс WCOTY шукає свій найкращий автомобіль 2010 року. Серед них претенденти: Audi Q5, BMW X1, Chevrolet Cruze, Kia Soul, Mazda 3, Opel Insignia, Toyota Prius.

За Top Gear Awards, кращий спорткар - це Koenigsegg Agera, Кращий кабріолет - Maserati GranCabrio, кращий хетчбек - це Volkswagen Golf R, краще сімейне авто - BMW 520d Touring, краще купе - Peugeot RCZ кращий компакт-кар (і автомобіль 2010 року) - Citroen DS3.

Особливою популярністю у автовикрадачів в Україні користуються позашляховики BMW



У літній період кількість автоугонів в Україні значно зростає. Цього літа кількість спроб викрасти транспортний засіб збільшилася на 70% в порівнянні з тим же періодом минулого року.


Мабуть, коли всі інші люди відпочивають в теплі місяці, викрадачі працюють з посиленим старанням, адже в цей час машини можуть довгий час стояти без нагляду. І це літо нітрохи не було винятком.

Найпопулярнішими у зловмисників стали люксові позашляховики BMW, але на ряду з ними сильно виріс попит на машини японських виробників. І в порівнянні з показниками минулого року Honda випередила свого співвітчизника Toyota, опинившись на другому місці, замість третього. Особливо можна виділити затребуваність у викрадачів японського кросовера Hоnda CR-V.

А ось як виглядає повний список популярних у викрадачів автомобілів:

1. BMW

2. Honda

3. Toyota

4. Lexus.

Рейтинг найшвидших, швидкісних автомобілів на планеті з самими потужними двигунами




Власникам серійних авто може бути цікаво, який автомобіль, що рухається по дорогах загального користування, швидше. На гоночні боліди пересісти вдасться лише одиницям: тут обмеження і в ціні, і в навичках, і в спортивному бізнесі. А ось серійний автомобіль, принаймні, можна купити. Хоча такі гроші знову ж таки є далеко не у всіх. Проте самий швидкісний автомобіль їх зацікавить.

Протягом останніх десяти років йде практично відчайдушна боротьба за місце під сонцем. Змінилося вже як мінімум три моделі, які носили звання найшвидший автомобіль на планеті. І навіть зараз не припиняються заяви, що ось-ось з'явиться офіційна найшвидша серійна модель. Але поки існує традиційний рейтинг найшвидших автомобілів, про які й піде мова.

Італійське авто Ferrari Enzo налічує 400 екземплярів. Її випустили в 2002 році і виробляли три роки. Аеродинамічний кузов, спортивний вигляд говорили, що автомобіль швидкий. Дійсно, при потужності від 700 до 840 сил машина розганяла до 390 км на годину. Хоча заїзди з офіційною реєстрацією рекорду не проводили.

Автомобіль Saleen S7 американського виробництва також офіційних рекордів не ставив. Машина за 600 тисяч доларів за показниками здатна розігнатися до 399 км на годину. Участь авто в гонках в Ле-Мані та інших змаганнях не дозволяє сумніватися, що вона повільна. Мотор в 750 сил також це підтверджує.

Решта рекордсмени - як там не є офіційні. Автомобільні видання спеціально проводили заїзди, щоб потім записати досягнення в книгу рекордів. McLaren F1 довгі роки був найшвидшим автомобілем на планеті. В кінці 90-х зафіксувати рекорд - 386 км на годину, який деякими і зараз не переможе, - дорогого коштує. Дороге, до речі, це близько мільйона доларів за модель. Легендарний авто залишиться в пам'яті всіх автолюбителів.

Koenigsegg CCX рекорд McLaren F1 побив у 2005. Швидкість - 407 км на годину. Рубіж у чотири сотні подоланий. Шведський суперкар вибився в лідери. Правда, на короткий проміжок часу. Адже невдовзі з'явився також легендарний Bugatti Veyron з позначкою Super Sport, який проїхав по прямій трасі зі швидкістю в 431 км на годину.

До речі, самий потужний двигун автомобіля також у Veyron - 1200 сил. Шведський суперкар відстає на 180 конячок. Проте всі ці цифри на ділі можуть не підтверджуватися. Ось яскравий приклад. На непрямий трасі старенький McLaren F1 змагався з Bugatti Veyron і кілька разів виходив переможцем.

воскресенье, 18 сентября 2011 г.

Висловити обурення нахабі на дорозі тепер можна за допомогою SMS




Для автовласників стала доступна нова SMS-послуга, яка полегшує знайомство і спілкування водіїв між собою.
Тепер, Коротя час в пробці, можна зайняти себе спілкуванням з сусідами по нещастю, не виходячи з автомобіля і навіть не відкриваючи вікно. Приводом для цього стала поява нового SMS-сервісу від інтернет-порталу Аutoflirt.ru, за допомогою якого автомобілісти можуть обмінюватися повідомленнями, надісланими на держномери автомобілів. Інтерес полягає в тому, що "послати куди подалі" підрізавши тебе нахабу тепер можна адресно, не надриваючи голосові зв'язки і не обтяжуючи себе жестикуляцією.

Плюси і мінуси автоматичної коробки передач



Автоматична коробка передач - це пристрій, в якому можна знайти багато плюсів, але і мінуси в ньому теж є. Якщо в усьому пошукати плюси і мінуси - то скрізь їх можна виявити. Напишу про плюси і мінуси автоматичної коробки передач (АКПП скорочено - автоматична коробка перемикання передач).

Тут буде невелике виявлення плюсів і мінусів АКПП в порівнянні з механічною коробкою передач.

Почнемо з позитивного боку, а саме - плюси автоматичної коробки передач:

Як користуватися АКПП?



Щоб навчитися керувати автомобілем з автоматичною коробкою передач потрібно знати, як користуватися АКПП. Щоб уміти користуватися АКПП досить знати, що означає те чи інше положення селектора. Про положеннях селектора, і про те, що воно означає, і будемо ця стаття. Адже вибір режиму роботи АКПП залежить від положення селектора (важеля вибору діапазону). Іменування селектор бере від англійського слова Select - що означає - вибирати.

Селектор може займати положення, яке буде позначено літерою або цифрою. Залежно від характеристик автомобіля (марки, моделі АКПП) кількість положень селектора буде різним. Але на багатьох селекторах зустрічаються основні ті чи інші літери і цифри, що вказують на відповідне положення важеля вибору діапазону.
P - парковка
R - задній хід
N-нейтральна передача
D - їхати




Це основні положення селектора. Тепер кожне положення селектора розглянемо по порядку.
P - парковка (parking)