вторник, 20 сентября 2011 г.

Як помити двигун автомобіля - своїми руками




Кожен водій, заглядаючи під капот, часто бачить силовий агрегат весь у бруді та олії. Тоді у власника автомобіля виникає природне запитання: «Як почистити та відмити двигун?».

Перед тим, як приступати до миття, потрібно добре оглянути моторний відсік на наявність електроніки та інших електричних модулів. Якщо у Вас нова іномарка, швидше за все на двигуні буде багато датчиків, реле і так далі, таку машину краще помити на мийці тому, що якщо залити водою всю електроніку машини, тоді її можна не завести поки вода не висохне, а ще гірше можна що -небудь спалити.

Хоча мийки теж бувають різні, на багатьох Вам не дадуть ніяких гарантій, так що вибір за автовласником. Ремонт в такому випадку може обійтися дуже дорого.

Якщо у вас все-таки машина постарше, двигун добре видно з усіх сторін, електричних блоків майже немає, то можна спробувати помити двигун самому.

Чистий двигун - це не тільки красиво, а й дуже корисно. Брудний двигун, в порівнянні з чистим, на багато швидше перегрівається. При наявності бруду, біля отвору в який вставляється щуп для перевірки масла, є велика ймовірність попадання абразивних частинок в картер двигуна при перевірці рівня масла.

Також погано, якщо електропроводка брудна, через неї може бути витік струму, яка приведе до погіршення роботи двигуна. І якщо на таку електропроводку потрапить волога, вона легко робиться електропроводящей.Із цього робимо висновок, що мити двигун потрібно не тільки з естетичних міркувань.

Перед миттям авто рекомендується зняти з машини акумулятор, закрити всі електроприлади поліетиленовими пакетами, щоб виключити потрапляння в них води і засобів для миття.

А яким засобом, ми будемо мити свій мотор? Краще звичайно купити спеціальний розчин для миття силових агрегатів. Але можна скористатися і підручними засобами, які стоять на багато дешевше, і знайти їх на багато простіше.

Можна вибрати звичайну солярку, вона добре впорається з маслом і брудом на двигуні, але є безліч мінусів при її використанні. Вона залишає за собою жирний наліт на двигуні, до якого знову буде прилипати весь пил. Плюс дизельне паливо ще й пожежонебезпечна.

Більш сприятливим і безпечним буде розчин звичайного прального мила розведеного в теплій воді. Як тільки ми визначилися з миючим розчином, можемо приступати безпосередньо до мийки двигуна.

Для початку нам потрібно його завести і прогріти до температури 40 градусів, але не більше! Це робиться для покращення розчіплення маслянистих плям на двигуні.

Як тільки двигун нагрівся, звичайною ганчіркою наносимо розчин мила на забруднені поверхні і чекаємо на протязі 10-15 хвилин, поки бруд розчинитися. Тепер беремо дерев'яний або пластмасовий скребок і знімаємо бруд з двигуна на рівних ділянках.

Коли основний шар бруду буде знято, беремо щітку для взуття чи одягу, різниці немає, лише б вона була жорсткою, і знімаємо залишки бруду. У важкодоступних місцях можна скористатися зубною щіткою.

Після того як на двигуні залишаться тільки дрібні розлучення масла і бруду, беремо ганчірку, змочену в розчині мила і витираємо всю цю справу.

Після миття, потрібно взяти компресор, на крайній випадок пилосос, і добре обдути кожну деталь силового агрегату, для того щоб ніде не залишилося вологи.

Для двигуна не треба використовувати установки для миття під тиском. Після такої процедури вода потрапляє в трамблер, очисник повітря, свічкові колодязі та інші електронні блоки управління. Так само вода потрапляє, в роз'єми проводів і довго не висихаючи, кілька днів, провокує корозію.

Ставити на місце і підключати акумулятор треба тільки після повного просихання двігателя.Не забувайте, що чистий двигун легше тримати в хорошому стані. Так що частіше його мийте, особливо після зими, адже в холодну пору року на силовий агрегат потрапляє велика кількість агресивних речовин, що викликають корозію.

Знаючи, як помити двигун, можна заощадити гроші на мийці! Якщо двигун був добре висушений, він заведеться без проблем, буде добре виглядати і на багато краще охолоджуватися

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Чекаю Ваших коментарів.