понедельник, 19 сентября 2011 г.

Як правильно вибрати литі диски для автомобіля



Як людині важливо мати доглянутий зовнішній вигляд, так і ваш автомобіль потребує привабливої ​​зовнішності. Що необхідно зробити для цього? Просто міняйте зношені вузли на нові деталі.

Це робиться не через міркування краси, а з міркувань безпеки та комфортності. Вибір дисків теж відіграє певну роль в цьому.

Наприклад, ви зважилися замінити повністю весь комплект дисків. І свій вибір зупинили на литих дисках. Чому?

Сплав таких дисків має високу теплопровідність, а це сприяє охолодженню гальмівного вузла. При виготовленні потрібна висока точність, що допомагає якісної балансуванню колес.

Приємний бонус - алюмінієвий литі диски покривають антикорозійним складом, що дозволяє користуватися ними в зимовий час.

Характеристика дисків з магнієвих сплавів трохи поступається за деякими показниками, антикорозійна стійкість дуже низька, отже, невеликий термін використання.

За литим дискам найкращими є хромовані диски. Вони коштують набагато дорожче через підвищену антикорозійної стійкості і великого терміну служби.

Литі диски здатні самостійно очищатися від бруду і соляних розчинів. Це, безсумнівно, величезний плюс при виборі!

Адже на відміну від них ковані та штамповані диски постійно забиваються брудом, що є перешкодою при водінні.

По міцності литі диски перевершують сталеві диски практично в 2,5 рази. Асортимент таких дисків дуже широкий і за прийнятною ціною.

Адже до кожної марки автомобіля потрібен свій індивідуальний підхід. Для вітчизняних моделей абсолютно не підійдуть диски іноземних виробників. Ось декілька параметрів сумісності:

Ширина обода повинна бути менше ширини шини на 25-30%. Ні менше, ні більше відхилення просто неприпустимо.

Потрібний діаметр диска. Зазвичай для сучасних машин використовується діаметр 13-16 дюймів. Деякі вважають за краще користуватися шинами низького профілю, так як вони здатні поліпшити якість езди.В зв'язку з популярністю литих дисків можна збільшувати монтажний діаметр. І все це без шкоди для автомобіля!

Кількість отворів для кріплення болтів і правильне відстань між ними. Стандартна кількість-це 4 або 5 отворів. Важлива абсолютно міліметрова точність для визначення діаметра їх розташування. При розбіжності болти розслабляються, і в результаті загубиться колесо.

Передбачуваний виліт колеса. Застосовуються індивідуальні розрахунки до кожної моделі, щоб можна було забезпечити найбільшу стійкість автомобіля. Для литих дисків цей показник дорівнює 35 мм.

Діаметр центрального отвору диска. При заводській збірці простежується точний збіг з маточиною осі. При самостійному виборі слід звернути увагу на універсальний діаметр, який зараз користується популярністю.

Деталі диска. Його кріплення - гайки й болти. Для литих дисків використовують болти більшої довжини, ніж для штампованих дисків.

Занадто довгі болти здатні зіпсувати деякі деталі автомобіля, а короткі ненадійні. Все це створює аварійну ситуацію. З технічних правилами, правильно підібраний болт проробляє 5-6 обертів.

Безпечніше всього придбати оригінальні диски з комплектом кріпильних деталей потрібного розміру. Якщо такого комплекту не знайти, тоді підбирайте необхідної довжини деталі згідно з рекомендаціями.

При виборі дисків приділіть увагу сертифікації та стандартам якості. Відмітка рентгенівського контролю та знак якості мають усі сертифіковані литі диски.

При стандартному виготовленні на заводі, диски проходять перевірку. Контролюючий орган підтверджує, що вони пройшли контроль і всім загальноприйнятим стандартам відповідають.

При виборі рекомендується звернути увагу на максимальне навантаження, до якої диски здатні.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Чекаю Ваших коментарів.