понедельник, 19 сентября 2011 г.

Як підібрати моторне масло.



До вибору моторного масла для Вашого «залізного коня» треба підійти відповідально і зважено. Неправильно підібране моторне масло, так само як і часті зміни різних марок олії, вироблені в пошуках оптимального, можуть завдати істотної шкоди серцю Вашого автомобіля.

Перше, що Вам необхідно буде зробити в ході пошуку моторного масла, це ознайомитися з рекомендаціями виробника автомобіля, які викладені в його сервісній книзі. При відсутності такої - шукайте рекомендації, щодо всього модельного ряду або певної марки, що розміщуються на офіційних сайтах виробників і продавців аналогічних автомобілів.

Це необхідно для того, щоб вірно і точно визначити стандарти і параметри застосовуваних масел. Причому, зверніть увагу на те, що певні масла розробляються для певних типів двигунів, а не для марок автомобілів, адже в одній марці автомобіля може бути представлена ​​досить широка лінійка абсолютно різних двигунів.

Вибираючи моторне масло для свого автомобіля, дуже важливо врахувати ці стандарти і допуски, викладені у вигляді кодування цифр і букв. Якщо в цьому допустити помилку, тобто вибрати масло, не підходить по хімічному складу для Вашого двигуна, то найімовірніше Вас очікують неприємні сюрпризи, у вигляді збільшення витрат палива, зниження потужності двигуна, а цілком можливо і швидкого його капітального ремонту.

Також дуже важливо враховувати те, яке масло було раніше залито в двигун Вашої машини. Як вже говорилося раніше, часті заміни масел пагубні для двигунів, тому приймати рішення про заміну того або іншого масла на нову марку варто лише в кількох випадках.

Якщо допуски і параметри використовуваного раніше масла не відповідають вимогам двигуна або при підвищеній витраті масла, причому в другому випадку рекомендується вибрати схоже масло більшою вязкості.В інших випадках про доцільність заміни масла варто задуматися і приймати рішення про неї тільки будучи повністю впевненим, в необхідності такої заміни.

Також треба визначитися у виборі між синтетичними і мінеральними маслами. Перші визнаються більш довговічними і якісними, проте, і більш дорогими у порівнянні з другими.

До того ж синтетичні олії можуть підійти не для всіх автомобілів - є ряд, досить вікових автомобілів, у тому числі і вітчизняного виробництва, на яких використання синтетики не рекомендується.

Наступним кроком у виборі правильного масла є з'ясування необхідної Вам в'язкості і класу автомасла.

Характеристики в'язкості слід вибирати не тільки виходячи з рекомендацій автовиробника, а й грунтуючись на кліматичних даних Вашого регіону. Наприклад, масло підвищеної в'язкості, спеціально призначене для роботи двигуна в особливо важких умовах, буде не тільки марно, але й шкідливо для двигуна, що працює в стандартних умовах помірного кліматичного поясу.

Також при виборі в'язкості масла слід враховувати пробіг автомобіля, високий показник якого вимагає більш високих параметрів високотемпературної в'язкості, вибирати які слід з урахуванням допустимих автовиробником меж.

І останній, але не менш важливий етап вибору моторного масла - це його придбання. Не секрет, що наш авторинок переповнений підробками, причому найчастіше підробляють саме найкращі і всім відомі бренди, у тому числі і дорогі.

Ні ринку, ні магазини не зможуть гарантувати Вам покупку саме того масла, назва якого зазначено на упаковці. З досить високим ступенем надійності можна стверджувати про відсутність підробок тільки в офіційних представників або на фірмових СТО того чи іншого виробника.

Довіряйте перевіреним і зарекомендували себе з позитивного боку брендам і не робіть вибір на користь сьогохвилинних, добре розрекламованих новинок, якість яких зовсім ще ні кому не відомо.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Чекаю Ваших коментарів.