понедельник, 19 сентября 2011 г.

Рейтинг найшвидших, швидкісних автомобілів на планеті з самими потужними двигунами




Власникам серійних авто може бути цікаво, який автомобіль, що рухається по дорогах загального користування, швидше. На гоночні боліди пересісти вдасться лише одиницям: тут обмеження і в ціні, і в навичках, і в спортивному бізнесі. А ось серійний автомобіль, принаймні, можна купити. Хоча такі гроші знову ж таки є далеко не у всіх. Проте самий швидкісний автомобіль їх зацікавить.

Протягом останніх десяти років йде практично відчайдушна боротьба за місце під сонцем. Змінилося вже як мінімум три моделі, які носили звання найшвидший автомобіль на планеті. І навіть зараз не припиняються заяви, що ось-ось з'явиться офіційна найшвидша серійна модель. Але поки існує традиційний рейтинг найшвидших автомобілів, про які й піде мова.

Італійське авто Ferrari Enzo налічує 400 екземплярів. Її випустили в 2002 році і виробляли три роки. Аеродинамічний кузов, спортивний вигляд говорили, що автомобіль швидкий. Дійсно, при потужності від 700 до 840 сил машина розганяла до 390 км на годину. Хоча заїзди з офіційною реєстрацією рекорду не проводили.

Автомобіль Saleen S7 американського виробництва також офіційних рекордів не ставив. Машина за 600 тисяч доларів за показниками здатна розігнатися до 399 км на годину. Участь авто в гонках в Ле-Мані та інших змаганнях не дозволяє сумніватися, що вона повільна. Мотор в 750 сил також це підтверджує.

Решта рекордсмени - як там не є офіційні. Автомобільні видання спеціально проводили заїзди, щоб потім записати досягнення в книгу рекордів. McLaren F1 довгі роки був найшвидшим автомобілем на планеті. В кінці 90-х зафіксувати рекорд - 386 км на годину, який деякими і зараз не переможе, - дорогого коштує. Дороге, до речі, це близько мільйона доларів за модель. Легендарний авто залишиться в пам'яті всіх автолюбителів.

Koenigsegg CCX рекорд McLaren F1 побив у 2005. Швидкість - 407 км на годину. Рубіж у чотири сотні подоланий. Шведський суперкар вибився в лідери. Правда, на короткий проміжок часу. Адже невдовзі з'явився також легендарний Bugatti Veyron з позначкою Super Sport, який проїхав по прямій трасі зі швидкістю в 431 км на годину.

До речі, самий потужний двигун автомобіля також у Veyron - 1200 сил. Шведський суперкар відстає на 180 конячок. Проте всі ці цифри на ділі можуть не підтверджуватися. Ось яскравий приклад. На непрямий трасі старенький McLaren F1 змагався з Bugatti Veyron і кілька разів виходив переможцем.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Чекаю Ваших коментарів.