понедельник, 19 сентября 2011 г.

Герметик для автомобіля - диво пілюля





Герметик для автомобіля - найбільш ходова таблетка для всіх вузлів машини і тут не посперечаєшся.

Автомобіль, що знаходиться в особистому користуванні, - це, безсумнівно, добре, незважаючи навіть який це автомобіль, тільки що куплена з салону «ауді» або стара «четвірка», а може навіть «копійка» дісталася у спадок від дідуся.

Але іноді наші чотириколісний друзі є джерелом величезної головного болю. І, безсумнівно, одним з докторів який успішно справляється з цією недугою є сучасна автохімія.

І не кривлячи душею можна сказати, що очолює список «ліків» для автомобілів - герметик. На сьогоднішній день рішення цієї проблеми взяв на себе герметик, купуєш його і насолоджуєшся життям. Погодьтеся легко. Хоча не все так просто, як бачиться з боку.

Герметики для автомобіля представлені сотнями марок і найменувань, призначених для різноманітного застосування, тут вам і рідкі прокладки, і клеї - герметики, виготовляють які десятки виробників.

В основі всіх герметиків лежать або складні ефіри з них роблять анаеробні герметики, або кремнійорганічні сполуки - силіконові герметики.

Наступний вид герметиків - герметики, на основі смол. Вони не так поширені серед автолюбителів, оскільки рідше використовуються в «похідному», побутовому застосуванні. У зв'язку з тим, що головною метою застосування герметика є забезпечення герметичності, яких би то не було, з'єднань наявних у механізмах автомобіля, тому вибір герметика залежить від конкретної мети його застосування.

Основна функція герметика для автомобіля - це заміна прокладок, починаючи від двигуна і закінчуючи ходовою частиною. Для того щоб правильно застосувати герметик, будь то усунення течі масла, охолоджувальної рідини або води, або склеювання деталей - необхідно знати, хоча б у загальних рисах принцип затвердіння базового речовини герметика.

Застосовуючи анаеробні герметики, ми можемо не поспішаючи наносити необхідну кількість матеріалу на деталі, тому що полімеризація не відбувається до остаточної установки деталей на місце. Проте в даному випадку потрібно стежити за рівномірною товщиною стиків, що вимагає наявності певних навичок.

Для «польового», тобто застосування за межами автомайстерні, якщо вас не бентежить таке трактування найбільш прийнятні і частіше використовуються силіконові герметики для автомобіля.

Вони дуже міцні і високо еластичні по відношенню до інших герметикам, а це погодьтеся найважливіші характеристики для будь-якого герметика - забезпечувати герметичність витримуючи при цьому великий тиск і одночасно гасити деформацію в процесі експлуатації.

Силіконові герметики для автомобіля здатні заповнювати нерівності до 6-7 мм, тоді як анаеробні справляються тільки з зазорами до 5мм, не більше.

Так само необхідно усвідомлювати, що розрізняються герметики також і за призначенням. Одна справа герметики для ремонту кузовних деталей і зовсім інша скажемо для ущільнення і монтажу скляних деталей.

Є так само герметики, спеціально призначені для роз'ємів агрегатів і навіть ущільнення люків. Крім того, вони розрізняються за властивостями. Для системи охолодження призначені спеціальні герметики.

Так само для заклеювання проколів коліс не підійде герметик для автомобіля, який призначений для з'єднання різьбових з'єднань, місць посадки шлангів, з'єднання частин трубопроводу і так далі.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Чекаю Ваших коментарів.