понедельник, 19 сентября 2011 г.

Полірування машини своїми руками


Існує два види полірування машини своїми руками: захисна і абразивна, які можуть виконуватися як в ручному режимі, так і за допомогою шліфувальної машинки.

В процесі експлуатації автомобіля його кузов з часом починає втрачати блиск і привабливість через появу на його поверхні потертостей, мікроподряпин, а також більш грубих вад. Наприклад, при митті поверхні автомобіля брудною водою на ній може залишатися шар солі, який з плином часу здатний збільшуватися.

Для захисту поверхні кузова від усього перерахованого вище існують поліролі. Існує кілька видів поліролей: поліролі на тефлоновій основі, поліролі на восковій основі, а також інші види поліролей, які зустрічаються досить рідко.

На практиці застосування поліролей здійснюється по одній і тій же технології.

Автомобіль ставиться в тінь, щоб сонячні промені не могли сушити поліроль, яка розтирається по поверхні кузова. Виконання полірування машини своїми руками виконується в наступному порядку: дерев'яною лопаткою або ганчірочкою невелика кількість поліролі наноситься на полірований елемент кузова, а потім весь нанесений склад чистої замшевої ганчірочкою втирається в кузов.

Однак необхідно пам'ятати, що нанесений шар полірування може через деякий час змитися. Наприклад, воскова поліроль може змитися через 4-6 мийок, а поліроль тефлонова - через 10-14 у кращому випадку.

Слід зазначити, що найбільш ефективною є абразивна поліроль. Реставрація фарбування кузова авто за допомогою абразивної поліролі виконується поетапно:

1. За допомогою шліфувальної шкурки знімається оксидний шар покриття лаку і фарби, а також дефекти у вигляді подряпин і т.п.
2. Виконується полірування абразивної поліролем у вигляді пасти.

3. Далі оглядаються результати полірування, і допрацьовуються недоліки виконаної роботи.

Якщо на вашому автомобілі з'явилася глибока подряпина, яка навіть прощупується пальцем, то вам буде потрібно шкурка з зернистістю Р2500 і Р2000, які застосовуються з водою, пляшка з розпилювачем і водою, брусочок.

Для процесу полірування машини своїми руками використовується герметичне і чисте приміщення, так як протяги здатні наносити пил, а промені сонця висушувати поліроль раніше, ніж ви встигнете її втерти. Перед початком процесу полірування всі ручки, деталі з пластика і фари заклеюються за допомогою скотча для запобігання їх від матування.

Після вивчення кожної деталі кузова з метою виявлення наявності на ній дефектів, за допомогою шкурки і бруса кожна подряпина шліфується з додаванням води до повного її зникнення. А потім з допомогою тільки шкурки, без бруса, вся деталь дошліфовується до появи однорідної матовості оброблюваної поверхні.

Рухи при цьому виконуються хрест-навхрест, спочатку в одну, а потім в іншу сторону. Великі деталі в процесі шліфування діляться на зони почергової обробки, при обробці яких не рекомендується перескакувати в наступну зону, не переконавшись в ідеальній обробці попередньої зони.

Пам'ятайте, що процес шліфування є важкою ручною працею. Виявляється, що на шліфування одного автомобіля потрібні близько 12-15 годин. Темним відтінкам потрібна ретельна шліфування за допомогою шкурки Р2500 (дрібної).

Полегшити і прискорити процес шліфування можна за допомогою шліфувальної машинки.

Далі виконується полірування машини своїми руками відшліфованої поверхні за допомогою шліфувальної машини. Після легкого зволоження поверхні і полировальной подушки на деталь наноситься паста, яка на слабких оборотах розтирається по всій детальної поверхні. Далі обороти шліфувальної машини збільшуються до 1500 оборотів, і виконується полірування до блиску.

При цьому поліруючі рухи виконуються повільно, вправо-вліво і вгору-вниз. Під час висихання пасти її потрібно зволожувати, але робити це потрібно обережно, щоб не сталося забризкування інших частин кузова автомобіля, оскільки його важко буде відмити.

Світлі відтінки поліруються за допомогою жорсткої шайби та однієї пасти. Темним ж відтінкам потрібно подальше застосування фінішної поліролі та м'якою шайби. При виконанні полірування деталі автомобіля потрібно стежити за тим, щоб не сталося її перегрівання, а якщо перегрівання сталося, то треба дати час на охолодження.

Процес полірування машини своїми руками може виконуватися і для свіжопофарбованій автомобіля, щоб видалити навіть окремі порошинки.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Чекаю Ваших коментарів.