суббота, 17 сентября 2011 г.

Основні правила обкатки автомобіля.



Обкатка автомобіля - це важливий процес підготовки машини до якісного виконання своїх функцій, коли вона буде довгий час радувати вас справною роботою і возити в потрібні місця. Не варто забувати про обкатці, і вважати, що невеликих випробувань, які проводилися з машиною на заводі, буде цілком достатньо для обкатки автомобіля. І навіть якщо у вас і автомобіль працює на автоматичній коробці передач, все ж потрібно спочатку не сильно перевантажувати свою машину. Нагадаю, що іномарки не рідко не вимагають ніякої додаткової обкатки, але все ж деякі заходи турботи потрібно робити.

Чому необхідна обкатка авто? Якщо говорити про обкатці - це по суті початкове водіння вашого автомобіля. І в момент цього початкового водіння відбувається приробітку деталей машини, і від цієї підробітки залежатиме термін служби машини і його подальша робота.

Перед обкаткою автомобіля зазвичай перевіряють машину на справність і після починають обкатку авто. У момент обкатки за автомобілем здійснюється ретельний догляд і не задають автомобілю серйозних навантажень. Тривало обкатки у кожної машини різна і в середньому становить 3 000 км.

Основні правила обкатки авто:

- Перед початком обкатки автомобіля потрібно прогріти двигун до 60 градусів. Двигун прогрівати на холостому ходу при малих обертах. Але не прогрівати двигун на першій передачі при великих оборотах двигуна.

- Не сильно перевантажувати автомобіль під час обкатки. Використовуйте помірні швидкості руху. Намагайтеся не робити швидких розгонів, особливо на перехрестях.

- Не рухайтеся довгий час на одній швидкості.

- Не водите автомобіль по дорогах, в яких дуже довго потрібно підніматися вгору, а також по бездоріжжю. Намагайтеся уникати важких доріг.

- Оптимальна робота двигуна під час обкатки авто - 2 - 4 тисяч оборотів.

- Найкраща швидкість для обкатки нового автомобіля 90 - 110 км / ч.

- Не давайте під час обкатки автомобіля керувати ним учня.

- Прочитайте інструкцію до автомобіля - вона багато в чому допоможе розібратися, у тому числі в таких важливих питаннях - як обслуговувати автомобіль і проводити обкатку машини, як користуватися нею.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Чекаю Ваших коментарів.